Istanbul Experience. af: Leo Ray Eriksen, 2004
                                   Uddrag: 5min.

Filmens fulde længde: 52min.

 

 

Tilbage

Istanbul Experience er resultatet af et besøg i et muslimsk land, der i disse år appellerer om optagelse i et tilbageholdende EU. Der er ikke tale om en film, der gør krav på nogen objektiv sandhed. Til gengæld skal ”experience”  tages helt bogstaveligt. Det er en personlig oplevelse og udfordring, der ligger bag filmen, og der er mere lagt vægt på subjektive oplevelser frem for faktuelle opremsninger.

Til at sætte en tyrkisk vinkel på religion, livsopfattelse, synspunkter omkring EU m.v. Var Necdet Celtek, en god hjælp. Han viser sig samtidig at være interessant som en, der igennem mange år har været bundet af sin syge mor, som lider af Alzheimers. Det til trods har han alligevel formået, at stable en rimelig tilværelse på benene, og er i dag en succesrig indehaver af både et hostel og et hotel, som han driver på sin helt egen måde.

Sammen med min familie boede vi i oktober 2004,  6 dage på Bahaus / Sah Konak i Istanbul, og udover de oplevelser byen berigede os med, skildrer filmen også livet, som det udspiller sig omkring Necdet og hans hotel. Necdet fortæller åbent om sig selv, og hvordan han føler sig svigtet af sin egen familie i forholdet til bl.a. plejen af sin hjælpeløse mor.